De Tuinders is maart 2021 gestart met een biologische moestuin op Stadstuin Plutodreef te Utrecht!

Heb jij ook zo’n zin om weer lekker buiten aan de slag te gaan?! In samenwerking met Utrecht Natuurlijk starten we bij Stadstuin Plutodreef op zaterdag 13 maart met onze moestuincursus XL. Lekker actief met een groep buiten aan de gang op een tuin vlak bij Fort Blauwkapel.

Samen leer je succesvol moestuinieren en neem je 30 weken een lokaal, lekker en gezond groentepakket mee naar huis. Een fijne afwisseling naast het vele thuiswerken. Met de moestuincursus van de Tuinders en Utrecht Natuurlijk wordt moestuinieren leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Wil jij ook lekker aan de slag en genieten van zelf geteelde biologische groenten? Meld je dan aan via onderstaande inschrijfformulier.

un 600x250

Stadstuin Plutodreef. Op dit mooie stadse stukje natuur tuinieren buurtbewoners en basisschoolleerlingen uit Utrecht Overvecht en Noordoost. Een imker zorgt voor de bijen in de bijenstal. Bezoek de tuin als het hek open staat. Wandel rond of geniet op een bankje.

De stadsboerderijen en stadstuinen van Utrecht Natuurlijk zijn ideale plekken om kennis te maken met een groene en gezonde stad, de natuur, biodiversiteit en duurzame voedselproductie.

Ons aanbod voor deelname
  • Deelname aan een tuindersgroep van 20 personen waarmee gezamenlijk met professionele begeleiding op een duurzame wijze eigen groenten en kruiden worden geteeld op een moestuin van 500 m2.
  • Flexibiliteit in aanwezigheid. Kan je een keer niet, bijvoorbeeld vanwege andere afspraken of vakantie? Dat kan best, zolang het werk maar eerlijk verdeeld wordt binnen de groep.
  • Deelnameperiode van 1 maart t/m 30 november 2021 (39 weken) op locatie Stadstuin Putodreef, Plutodreef 9, 3561 PX Utrecht.
  • Gedurende de hele deelnameperiode wekelijks op zaterdag twee uur praktijkbegeleiding van een ervaren tuinder.
  • Minimaal 30 weken eigen geteelde biologische groenten en kruiden waarvan de wekelijkse opbrengst per deelnemer voorziet in een groot deel van de wekelijkse behoefte voor een gemiddeld huishouden.*
  • Toegang tot de tuin van maandag t/m zondag van zonsopgang tot zonsondergang (locatie Plutodreef) inclusief biologisch plantgoed, tuinmaterialen en gereedschap.
  • Toegang tot de online kennisbank van de Tuinders en Utrecht Natuurlijk, met daarin een naslagwerk, de wekelijkse lesstof en de gedeelde agenda. 
  • Deelnamekosten: € 15 per week, € 65 per maand, 9 maanden totaal € 585 inclusief btw.
  • De totale deelnamekosten worden gespreid betaald over negen maanden.**
  • Herroepingsrecht van deelname is 14 dagen na de eerste betaling.
Meld je aan en geniet dit jaar van zelf geteelde biologische groenten!

Heb je nog vragen over ons aanbod? Mail ons via info@detuinders.nl en je hoort snel van ons.

*De wekelijkse opbrengst kan wisselen en is naast liefde en aandacht ook afhankelijk van omgevingsfactoren en weersomstandigheden.

**Mocht de locatie door corona maatregelen onverhoopt tijdelijk moeten sluiten dan worden de werkzaamheden tijdelijk door ons overgenomen zodat de teelt gewoon doorgaat. De deelnemer heeft dan de keuze gedurende deze periode tijdelijk geen deelnamekosten te betalen of laat de betaling(en) doorgaan en ontvangt hiervoor wekelijkse een groentepakket uit eigen tuin.

Meld je hier aan

nog 0 van de 20 plaatsen beschikbaar

Bedankt voor je interesse. De inschrijving voor Plutodreef is gesloten. Volgend jaar komen er mogelijk weer plekken en ook nieuwe tuinen beschikbaar. Volg ons via social media om op de hoogte blijven.