1. Home
  2. Docs
  3. Moestuinlessen
  4. Moestuinlessen 2022
  5. Moestuinles 8 week 16

Moestuinles 8 week 16

Wat is er afgelopen week gebeurd

We hebben afgelopen weekend ontzettend veel gezaaid en geplant. Dat was nog flink aanpoten! Inmiddels staan er in heel wat bedden al jonge plantjes en kunnen we ons een voorstelling gaan maken van hoe de tuin er in de zomer uit gaat zien. Aan de jonge courgetteplanten zitten al kleine vruchtjes, Daardoor kunnen we ze onderscheiden van de pompoenplanten die erg op de courgetteplanten lijken.

Wat gaan we deze week doen

Deze week staat er geen plant- en zaaiwerk op de planning. We kunnen eventueel nog wat plant- en zaaiwerk inhalen van vorige week. Naast zaaien en planten gaan we de komende tijd extra aandacht geven aan onkruid. Met het warmer wordende weer gaan onze groenten en kruiden harder groeien, maar ook het onkruid. Om te zorgen dat onze planten hun voorsprong op het onkruid behouden gaan we schoffelen en wieden. 

Planten en zaaien

Deze week staat er geen plant- en zaaiwerk op de planning. Eventueel kunnen we het werk van vorige week inhalen.

Water geven

In de tuin staan nu al heel veel jonge plantjes. Dat ziet er ontzettend leuk uit, maar we moeten niet vergeten hoe kwetsbaar deze plantjes nu nog zijn. Ze zijn nog niet diep geworteld en hebben te maken met het grillige weer van april. De ene dag is het zonnig en droog en de volgende dag is het koud en sneeuwt het. Dit vraagt veel van de plantjes. Nu we ook een heel aantal mooie dagen hebben ontstaat de neiging om water te gaan geven. Dat is goed! Maar juist nu is het ook belangrijk om aan de grond te voelen en te kijken of water geven ook echt nodig is. De plantjes hebben in deze fase wat extra aandacht nodig omdat ze nog zo kwetsbaar zijn. We moeten dus op letten met te weinig en te veel water geven. We moeten echt gaan leren kijken naar de tuin.

Reader

In de reader kun je meer lezen over watergeven.

2.3.4 Watergeven