1. Home
  2. Docs
  3. Moestuinlessen
  4. Moestuinlessen 2022
  5. Moestuinles 27 week 35

Moestuinles 27 week 35

Wat is er afgelopen week gebeurd

Het werk op de tuin is aardig routine geworden ondertussen. Zaaien, planten, watergeven, onkruid, oogsten, bed opruimen en opnieuw inplanten en zaaien. Afgelopen week zijn er verschillende bladgewassen weer ingezaaid. Het is nog steeds droog dus we blijven de jonge planten vertroetelen met water.

Wat gaan we deze week doen

Komende week blijven we inzaaien, lege plekjes blijven we vullen.

Week 35    Wat
Planten
Zaaien Spinazie, raapsteel, winterpostelein, veldsla en winterkers
Oogsten Bieten, snijbiet, courgettes, broccoli, venkels, worteltjes, prei, paksoi, tomaten, sla, komkommer, stokbonen, stambonen, spinazie en kruiden.

In de kennisbank bij plantinformatie vind je uitgebreide informatie over de groenten die we dit jaar gaan telen. Hier vind je ook informatie over het bewaren van groenten.

Onkruid
Zelf vinden we het altijd leuk om bij de buren te kijken. Andere moestuinen, hoe staat het erbij, wat is goed gegaan, wat minder? Hebben ze het onkruid bijgehouden of zijn ze overwoekerd geraakt? Het is een hoop werk zo’n moestuin en als het een jaar niet lukt om bij te houden is het geen schande, zeker niet als je het alleen doet (wij zijn gelukkig met 20).
Het is alleen zo jammer dat al dat onkruid zich uitzaait en volgend jaar het alleen maar pittiger is om het bij te houden. Onkruid heeft wat dat betreft toch veel meer concurrentiekracht. Het groeit sneller, groter, vermeerderd en verspreid zich makkelijker dan onze vertroetelde groenten.
In de reader kan je lezen over natuur vs cultuur en de aanpak van onkruid.