Moestuinlessen

  1. Home
  2. Docs
  3. Moestuinlessen
  4. Moestuinlessen 2022
  5. Moestuinles 22 week 30

Moestuinles 22 week 30

Wat is er afgelopen week gebeurd

We hebben netjes de tuin onderhouden en genoten van de overvloed. We hebben dit jaar de goede omstandigheden voor tomaten. Wat een mooie plaatjes leveren de tomatentrossen op. Vorig jaar was de zomer erg nat heeft uiteindelijk geen van de tomatenplanten het gered. Goed om te zien dat het dit jaar wel lukt! Afgelopen weken was het rustig qua zaaien en planten, maar daar komt deze week weer verandering in. De afgelopen weken hebben we weer een heel aantal bedden leeggehaald zodat we deze week weer een hoop nieuwe groenten in de tuin kunnen zetten.

 

Wat gaan we deze week doen

Deze week gaan er weer een hoop groenten de tuin in. De bedden die we hebben klaargemaakt worden nu weer gevuld met nieuwe groenten. Op deze manier kunnen we straks in de nazomer ook nog een hoop oogsten. Door van tevoren goed na te denken over je teeltplan kun je zorgen dat je een groot deel van het jaar groenten te oogsten hebt. Let daarom gedurende het jaar ook goed op wat er wel en niet goed werkte op de tuin. Dit kun je aanpassen voor het teeltplan voor het volgende jaar. Daarbij is ook geen enkel jaar hetzelfde. Dit jaar hebben we weer een ontzettend warm en droog jaar tot op heden terwijl we vorig jaar een best natte zomer hadden. Groenten die het vorig jaar niet goed leken te doen, groeien dit jaar weer uitstekend. Ondanks zorgvuldige planning blijft het altijd maar de vraag wat de seizoenen gaan brengen en hoe we daar mee om gaan.

Week 30     Wat
Planten Andijvie, spitskool, paksoi, raddichio, bindsla, little gem en koolrabi
Zaaien
Oogsten Bosui, bieten, kruiden, snijbiet, courgettes, venkels, worteltjes, prei, spitskool, paksoi, tomaten, sla en aardappels. Vergeet ook niet de bloemen te plukken.

In de kennisbank bij plantinformatie vind je uitgebreide informatie over de groenten die we dit jaar gaan telen. Hier vind je ook informatie over het bewaren van groenten. We oogsten nu zoveel groenten dat het fijn is als je weet hoe je ze het beste kunt bewaren.