Kennisbank de Tuinders

  1. Home
  2. Docs
  3. Kennisbank de Tuinders
  4. Recepten
  5. Tuinbonen orzo

Tuinbonen orzo

Ingrediënten

  • tuinbonen
  • uitje uit de moestuin
  • orzo
  • groentebouillon blokje
  • boter
  • salie

Bereiding

  1. Uitje even fruiten in de pan, ondertussen groentebouillon maken. Orzo in de pan fruiten tot deze glanst. Dan groentebouillon erbij gieten (zelfde bereiding als risotto). Is na ongeveer 15-20 min klaar.
  2. Dop de tuinbonen en blancheer ze ca. 2 minuten in het kokende water. Giet de tuinbonen af en spoel ze onder koud stromend water. Dubbeldop alle of de helft van de tuinbonen.
  3. Smelt in een ander pannetje de boter doe hier de fijngehakte verse salie doorheen.
  4. Tot slot voeg je de orzo en de salieboter bij elkaar en roer je er de gedopte tuinbonen doorheen.