De Tuinders start in maart 2022 met een biologische moestuin in Amerongen!

Volgend jaar leren moestuinieren en je eigen biologische groenten en kruiden verbouwen?! In Amerongen starten we zaterdag 5 maart 2022 met onze moestuincursus XL. Lekker actief met een groep buiten aan de gang op een prachtige tuin bij een voormalige boerderij vlakbij landgoed Zuylestein.

Samen leer je succesvol moestuinieren en neem je 30 weken een lokaal, lekker en gezond groentepakket mee naar huis. Met de moestuincursus van de Tuinders wordt moestuinieren leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Wil jij ook actief aan de slag en genieten van zelf geteelde biologische groenten? Meld je dan aan via onderstaande inschrijfformulier.

IMG_2003

Tuin Amerongen is gelegen aan de Zuylesteinseweg, aan de rand van het historische dorp Amerongen. Het oude dorp Amerongen heeft een rijke geschiedenis als agrarische dorp, met name in de tabaksteelt.  Verder is het vooral bekend om het schitterende kasteel Amerongen en, bij wielerliefhebbers, om de ”Amerongse Berg”. Op de grond van een voormalige boerderij aan de Zuylesteinseweg realiseren we een duurzame moestuin. De huidige bewoners houden geen vee meer en willen graag bijdragen aan een verbetering van de biodiversiteit en duurzaamheid in het algemeen. Daarom mogen wij er een moestuin aanleggen en zal het overige deel van het perceel bloemenweide worden, aangevuld met oude appel -en perenbomen. In de moestuin kunnen  omwonenden onder professionele begeleiding eigen groenten en kruiden telen.

Ons aanbod voor deelname
 • Deelname aan een tuindersgroep van 20 personen waarmee gezamenlijk met professionele begeleiding op een duurzame wijze eigen groenten en kruiden worden geteeld op een moestuin van 500 m2.
 • Flexibiliteit in aanwezigheid. Kan je een keer niet, bijvoorbeeld vanwege andere afspraken of vakantie? Dat kan best, zolang het werk maar eerlijk verdeeld wordt binnen de groep.
 • Deelnameperiode van 1 maart t/m 30 november 2022 (39 weken) op locatie Amerongen, Zuylesteinseweg 28, 3958 BA Amerongen.
 • Gedurende de hele deelnameperiode wekelijks op zaterdag twee uur praktijkbegeleiding van een ervaren tuinder.
 • Minimaal 30 weken eigen geteelde biologische groenten en kruiden waarvan de wekelijkse opbrengst per deelnemer voorziet in een groot deel van de wekelijkse behoefte voor een gemiddeld huishouden.*
 • Toegang tot de tuin van maandag t/m zondag van zonsopgang tot zonsondergang (locatie Amerongen) inclusief biologisch plantgoed, tuinmaterialen en gereedschap.
 • Toegang tot de online kennisbank van de Tuinders, met daarin een naslagwerk, de wekelijkse lesstof en de gedeelde agenda. 
 • Mogelijkheid voor duo-deelname waarbij je de inschrijving deelt met iemand anders, jullie ‘om en om’ naar de begeleiding komen en de oogst voor één deelnemer samen delen. Interesse in duo-deelname? Stuur hiervoor een bericht naar info@detuinders.nl.
 • Deelnamekosten: € 15 per week, € 65 per maand, 9 maanden totaal € 585 inclusief btw.
 • De totale deelnamekosten worden gespreid betaald over negen maanden.**
 • Herroepingsrecht van deelname is 14 dagen na de eerste betaling.
 • Realisatie van de tuin en start van de cursus is onder voorbehoud van minimaal 15 deelnemers.
Meld je aan en geniet volgend jaar van zelf geteelde biologische groenten!

Heb je nog vragen over ons aanbod? Mail ons via info@detuinders.nl en je hoort snel van ons.

*De wekelijkse opbrengst kan wisselen en is naast liefde en aandacht ook afhankelijk van omgevingsfactoren en weersomstandigheden.

**Mocht de locatie door corona maatregelen onverhoopt tijdelijk moeten sluiten dan worden de werkzaamheden tijdelijk door ons overgenomen zodat de teelt gewoon doorgaat. De deelnemer heeft dan de keuze gedurende deze periode tijdelijk geen deelnamekosten te betalen of laat de betaling(en) doorgaan en ontvangt hiervoor wekelijkse een groentepakket uit eigen tuin.

Meld je hier aan

nog 18 van de 20 plaatsen beschikbaar

Word deelnemer van de Tuinders en log hier in om deze inhoud te bekijken.